Ugrás a fő tartalomra

Vault-Tec - Menedékhely infók

"A menedékek soha nem akartak megmenteni senkit" - 77-es menedéklakó

Tudtad, hogy összesen 122 menedék épült? (Amiről biztosan tudunk...)Itt csak párról fogok írni egy két érdekes részletet.

      A Vault-tec az Amerikai egyesült államok kérésére kezdett bele a Vaultok építésébe.
Ez egy nemzetközi vállalat, így nem kizárt, hogy vannak még épültek még vaultok, hiszen több magán menedékről is találtak feljegyzéseket. Pontos számokat, pontos adatokat nehéz mondani, mivel a feljegyzések nagy része megsemmisült a háborúban.
      A legtöbb 400 milliárd dollárból épült meg. A legköltségesebb, 645 milliárd dollárba került. A Menedékek teljesen megfeleltek egy atombiztos bunker követeléseinek és teljes létszám alatt 900 évig tudták volna ellátni az ott élő embereket.
Mind elkészült 2063-ra, kivéve a 13-as. Csak 2069 márciusában fejezték be.
A legtöbb esetben a bent lévők kísérletek alanyai voltak úgy, hogy nem is tudtak róla.
Minden Menedéknek volt egy vezetője-felügyelője, akinek sok esetben a kísérletek igazgatása is a feladatkörébe tartozott.
Akad M.I. (mesterséges intelligencia) által irányított Vault is.

Vault-Tec - Bemutató létesítmény a kíváncsi embereknek.
Los Angeles.
Kapacitás: kb. 1000 fő
Irányítás: emberi
Specialitások: bemutató menedék

0. Vault-Tec - Inkább mondható katonai bázisnak. Több részre van osztva, helyet kapott benne több gyár is, több hangár szerűség is. Ezekben akár repülőgépeket is tárolhattak volna. Ebből a menedékből az összes többi menedéket ellenőrizni és megfigyelni is tudták.
A bentlakókat rákötötték egy Elektro-organikus szuperszámítógépre. Ami idővel meghibásodott, ez történik, ha spórolás címszóval kihagyunk ezt azt egy szuper számítógépből. A gép, ki küldte robotjait, "Béke Projekt" néven, hogy irtsanak ki minden életet. A gépre kapcsolt zsenik kivétel nélkül agykárosodást szenvedtek a meghibásodás miatt.
Miután a testvériség elfoglalta a menedéket, találkoztak még élő polgárral, de nem voltak épp elméjűek.
Elhelyezkedés: Mountain Cheyenne, Colorado
Kapacitás: 100.000 fő
Irányítás: Calculator
Specialitások: Zsenik gyűjtőhelye
Melyik részben: Fallout Tactics

3. Vault-Tec - Las Vegas. Egy hatalmas vízbetörés igen nagy károkat okozott a Menedékben. Ám a bentlakóknak sikerült megállítani a teljes katasztrófát. Az eredeti terv szerint 10 év elteltével kellett volna, hogy a Menedék kinyissa ajtaját a nagy atomháború után és az ott élők feladata lett volna, hogy újjáépítsék a földet. Erre sajnos nem került sor, mert egy rabló banda kivégezte az összes lakót.

6. Vault-Tec
Elhelyezkedés: Washington, St. Helens hegy
Kapacitás: -
Irányítás: -
Specialitások: -
Melyik részben: Fallout Extreme
A többi információ megsemmisült.

8. Vault-Tec - Ők egy picit jobb sorsa jutottak. Elsősorban gyógyászati központ volt.  A Menedék az elsők között nyitotta kapuit, 10 évvel a nagy háború után. Lakói felépítették Vault City-t.
A második szinten található 420 db vízchip, amit a 13-as vaultnak szántak.
Elhelyezkedés: Észak-Kalifornia, Nyugat Nevada
Kapacitás: 1000 fő
Irányítás: emberi
Specialitások: az alapfelszerelés mellett fejlett géntechnológiai és orvosi eszközökkel, valamint egy G.E.C.K.-el kiegészítve.
Melyik részben: Fallout 2

11. Vault-Tec - Kísérleti Menedék. A kísérlet elég bizarr. Minden évben az ott lakók ki választottak egy embert, aki megkellet, hogy haljon. Kivégzésére a vezető irodája alatt került sor egy erre épített kamrában.A legelső kiválasztott a vezető volt, mert a lakók megtudták, hogy ő már a kezdetek óta tudott arról, hogy évente meg kell halnia egy lakónak. A szabályzat szerint ha nem választanak a bentlakók a mesterséges inteligencia mindenkit megölt volna. Ahogy telt az idő a lakók a leghaszontalanabb embereket választották meg vezetőnek, így mikor választaniuk kellett, ki legyen az áldozat, nem volt sok vita közöttük. Teltek az évek a bent lévők sorsa egyre rosszabb volt. Prostituciótól kezdve a másik kihasználásáig. zsarolásig ment ott minden. Mígnem az egyik vezető (Katherine Stone-egy befolyásos ember szexrabszolgája) eltörölte a kiválasztást és random választásokat vezetett be. Ez sokaknak nem tetszett, természetesen lázadás követte döntését.
Amikor már csak öten maradtak (4férfi és 1 nő) nem választottak maguk közül a közös öngyilkosságba akartak menekülni. De a mesterséges inteligencia nem ölte meg őket, hanem kinyitotta a Menedék ajtaját, önfeláldozásukért cserébe. Ekkor jöttek rá, hogy az eddig történtek egyszerűen megakadályozhatók lettek volna. Elkeseredettségükben, ketten maradtak volna inkább a biztos halált választva, ketten menni szerettek volna, hogy mindenki tudjon arról, min mentek keresztül az ott lakók. Ekkor az ötödik túlélő megölte négy társát és , mint aki jól végezte dolgát, kilépett a Vaultból.

12. Vault-Tec - Kísérleti Menedék. Szándékosan nem zárt rendesen a Menedék ajtaja. Így a bentlakók akik biztonságban érezték magukat, az idő múlásával Ghoulokká váltak. Mikor kinyílt a Vault ajtaja, megépítették Necropolis városát.
Elhelyezkedés: Bakersfield, Kalifornia
Kapacitás: kb. 1000
Irányítás: emberi
Specialitások: Menedék főbejárat nem zár le
Melyik részben: Fallout 1

13. Vault-Tec - Fallout 1 főhősének Menedéke.Ez a menedék az otthona a Vault Dwellernek. A V13 kulcsszerepet játszott a Mester terveiben, mint a néhány érintetlenül megmaradt bunker egyike.  Eredetileg 200 év után kellett volna az ajtajának kinyílni. De a víztisztító berendezés meghibásodása miatt, kiküldtek egy embert, alkatrészért. Később kiderült a 8. Vault-Tec és a 13. Vault-Tec építése során, összekeverték az alkatrészeket és rossz chipek kerültek a rendszerbe. Az Overseer megadta Dwellernek a Vault 15 helyzetét, ahol valószínű volt, hogy talál egy új chipet. Mikor visszatér a Vault 13- ba, rossz hírek fogadják. Az Overseer attól való félelmében, hogy lerombolja a kísérletet és rábírja az embereket hagyják el a Vaultot, inkább száműzte őt. Többen is Dwellerrel tartottak a Pusztába. Az Overseer megakarta ezt akadályozni, így halálbüntetést rót azokra, akik el akartak menni. A kijutottak megalapították Arroyot. Később bennszülötteké váltak. Leszármazottaik a Szent Tizenhármasként emlegetik a menedéket.

14?. Vault-Tec - Északra található a 13, 15-ös menedéktől. Befejezetlen. Lehetséges, hogy a Vault-Tec vezetők saját maguknak építették volna.

15. Vault-Tec - Kísérleti Menedék. (Az átlagosnál erősebbre építették, hogy földrengés biztos legyen.) A vallási összetartozást tesztelgették. A legkülönbözőbb vallású embereket gyűjtötték össze.
Nyugalomban, békében éltek egy darabig. Aztán túlnépesedtek, ami természetesen vitákhoz, zavargásokhoz vezetett. 50 évvel a nagy háború után a Menedék ajtaja kinyílt. A bentlakók zöme elmenekült. Egy részük a Raider csapathoz csapódott, akik folyamatosan terrorizálják Új-Kaliforniát. Az ott maradtak megépítették Shady Sands-t,  Új-Kaliforniai Köztársaság Fővárosát.  A legnagyobb ismert város, amit a semmiből építettek fel. Itt található a Kaliforniai Köztársaság Kongresszusi csatornája és a jelenlegi elnök is a városban lakik.
Elhelyezkedés: Észak-Kalifornia
Kapacitás: 1000
Irányítás: nincs Felvigyázó szoba
Specialitások: különböző ideológiák kölcsönhatása
Melyik részben: Fallout 1, Fallout 2

17. Vault-Tec - Titkos kísérleti célja nem ismert. Több lakójával találkozhatunk a Fo. N.W. részben. 2154-ben egy rablóbanda kifosztotta a menedéket. A bentlakók foglyok lettek. A többi lakó később szuper mutánsá változott vagy lett változtatva.

19. Vault-Tec - A versengésre épült. A piros és a kék csapat nem is nagyon találkozott egymással, ám a földből beszivárgó kéngáz hatására paranoiások lettek és egyszerűen lemészárolták egymást.

21. Vault-Tec - Szerencsejáték függők gyűjtője, akik mindent konfliktust egy dobókockával oldottak meg. Véletlen, hogy a menedék száma 21?
Elhelyezkedés: Mojave-sivatag
Kapacitás: nincs adat
Irányítás: emberi
Specialitások: nincs adat
Melyik részben: Fallout New Vegas

22. Vault-Tec - A bentlakók mellé, sáskákat, rengeteg növényt és egy bizonyos gomba fajt telepítettek. Természetesen a spórák miatt az emberek mindenféle mutációt elszenvedtek.

27. Vault-Tec - Valószínű, éhen haltak a bent lakók, mert az ezer férőhelyre szándékosan kétezer embert zsúfoltak be, kísérleti célból. A kísérlet célja: Fele annyi ellátmány milyen hatásokat vált ki.
Elhelyezkedés: ismeretlen
Kapacitás: kb. 1000
Irányítás: emberi
Specialitások: 2000 embert zsúfoltak össze
Melyik részben: Fallout Biblia

29. Vault-Tec - Lakói 15 év alatti gyermekek. A cél az volt, hogy egy M.I. nevelje fel őket, össz annyi tudással, ami az életben maradáshoz kell. Mikor a menedék ajtaja kinyílt a már felnőttek megépítették Twin Mother városkát. Saját Természet Isten Nő vallást is alapítottak.
Ebből a menedékből ismerhetjük Harold-ot, a fa lényt.

34. Vault-Tec - A menedék raktára rogyásig volt fegyverrel és lőszerrel. "Véletlen" elfelejtették bezárni az ajtaját. Elképzelhető, hogy halomra lőtték egymást, de az is lehet, hogy fegyverkereskedők lettek és csak karavánokkal tartják a kapcsolatot.
Elhelyezkedés: Ismeretlen
Kapacitás: n.a
Irányítás: emberi
Specialitások: fegyverraktár
Melyik részben: Fallout Biblia

36. Vault-Tec - Szándékosan csak zabkása leves volt a menü. Elképzelések szerint, nem kizárt a kannibalizmus vagy éhséglázadás tört ki és elhagyták az ott lakók a menedéket.

39. Vault-Tec -  Eredeti célja ismeretlen. Reese kísérletezett a GECK-el, ennek következtében hatalmas mutáns növények által benőtt dzsungel található itt. Menedék mellett található Lone Star nevezetű település. Jelenleg négy fő csoportra oszthatóak az emberek. A Ghoul Kereskedelmi Vállalat, Caesar Fosztogatói, a Lawmen és a The Hand Gang. Mindegyik csoport a másik elpusztításán fáradozik.
Elhelyezkedés: Texas, Abilene
Kapacitás: n.a
Irányítás: emberi
Specialitások: GECK
Melyik részben: Fallout BoS 2

42. Vault-Tec - Max 40 wattos égőket használtak. A kísérlet lehetséges célja, hogy megnézzék, a lakosokra gyakorolt pszichológiai károsodást valamint a depresszió szintjük mérése.
Elhelyezkedés: Ismeretlen
Kapacitás: n.a
Irányítás: emberi
Specialitások: Alacsony fényerősség kísérlet
Melyik részben: Fallout Biblia

43. Vault-Tec - Ebben a menedékben 20 férfi, 10 nő és 1 párduc kapott menedéket. Egyes elképzelések szerint az emberek levadászták a párducot mások pont az ellenkezőjét gondolják, a párduc végzett mindenkivel.
Elhelyezkedés: Ismeretlen
Kapacitás: 30
Irányítás: emberi
Specialitások: 20 férfi, 10 nő, 1 párduc
Melyik részben: Fallout Képregény

50. Vault-Tec - Célja az alvásmentességnek a karbantartókra gyakorolt ​​hatásainak tesztelése volt. Kezdetben csak a reaktoron dolgozókra célozva hamarosan arra gondoltak, hogy több adat gyűjthető, ha az összes alkalmazott bevonásra kerül. Összesen 200 embert pakoltak ebbe a menedékbe.
Elhelyezkedés: Montana
Kapacitás: 2073

53. Vault-Tec - A berendezéseket úgy tervezték, hogy többszöri javítás után is, pár havonta elromoljanak. A javításokkal, és a gépek szétbontásával stimulálják a lakosságot. A hamar elromlott dolgok a lakók stressz-szintjének emelését szolgálták.

55. Vault-Tec - Az összes szórakoztató anyagot kihagyták az alapfelszerelésből. Szociológiai kísérlet. Csak említés szintjén szerepel ez a menedék.
+
56. Vault-Tec - Szociológiai kísérleti menedék. Az 55 menedékhez hasonlóan, semmilyen szórakoztató anyagot nem helyeztek el. Az egyetlen szórakozás egy rossz komikus színész volt.

68. Vault-Tec - 999 férfi és egyetlen egy nő. Humán Reprodukciós Kísérlet volt a cél.
További adatok ismeretlenek. Szerencsére, de ez csak az én véleményem. 
+
69. Vault-Tec - 999 nő és egyetlen egy férfi. Szintén a Humán Reprodukciós Kísérlet volt a cél. Talán a menedék száma sem véletlen. 69.

70. Vault-Tec - A lakók többsége Mormon volt. Ruha gyártásra szakosodott menedék, ám a munka gépek 6 hónap után felmondták a szolgálatot. A bentlakók 2190-ben elhagyták a vaultot és megalapították Új Jeruzsálemet.

74. Vault-Tec -  Ezt a menedéket sosem fejezték be. Építésének célja ismeretlen. Pontos helye ismeretlen. Néhány szoba található csak benne, a többi részleget nem építették meg. Jelenleg fosztogatók lakják a létesítményt

75. Vault-Tec - Egy iskola alatt épült meg. Mikor a bombázás elkezdődött a tanárok, levezették a gyerekeket. A biztonsági védelem halomra lőtte a felnőtteket. Tanárokat, szülőket és bárkit, aki megpróbált bejutni. A rendszer ezután szelektált a gyerekek között. Csak az erős, életképes gyerekeket hagyta életben. Őket különböző kísérletekben "használták", mint fizikális, mint mentális terhelésen. 18 éves korukban a legtöbbjüket lemészárolták, hogy tökéletes génjeiket felhasználják. Minőségi emberi génállomány volt a cél.

76. Vault-Tec - Ezt a Menedéket, hasonlatosan a 8-as számúhoz, kontrollcsoportnak jelölték ki. A tervezet szerint 20 évvel a lezárása után kell újrakolonizálnia a felszínt. A standard 1000 helyett 500 ember költözött be ide. Ez volt az egyike annak a 17-nek, amit teljesen felszereltek és semmilyen kísérletet nem végeztek. Giles Wolstencroft, aki a 76-os menedék építési felelőse és a Vault-Tec helyettes vezérigazgatója volt, ezen a helyszínen rabolták el a földönkívüliek.
Elhelyezkedés: Capital Wasteland
Kapacitás: 500
Irányítás: emberi
Specialitások: Rekolonizációs csoport
Melyik részben: Fallout 3

77. Vault-Tec - Egyetlen egy ember. A többi bentlakó bábú volt. Az egyedüli lakónak az első hónapban jelentkeztek az pánikrohamai és depressziós tünetei. Kinyitott egy bábokkal teli ládát és ettől a pillanattól fogva többszörös személyiség fejlődött benne. A második személyiség egy „beszélő” Pip Boy, egy kézre húzható báb formájában.

81. Vault-Tec - A hely célja, hogy gyógyírt találjanak minden emberi betegségre. A bentlakók lettek volna a tesztalanyok. Ám a vezető józan gondolkodású volt és megtagadta ezt. További adatok nincsenek.


87. Vault-Tec - A lakosságot erőszakos mutációnak vetették alá, az ellenállókat megölték. 200 évig szakadatlanul alakították mutánssá az embereket, míg a FEV tartályok ki nem merültek. Az itt létrehozott mutánsok távoli rokonai a Mariposa-i „super duper” mutánsoknak.Az itt átalakítottak egy kis része normális intelligenciával rendelkezik, koordinálják a hadseregüket. Innen "származik" Graham is, aki kereskedik inkább az emberekkel. Közben mesél múltjáról, hogy mennyire szeretett táncolni és még emlékszik a zenére... Rondábbak, mint a nyugati parti rokonaik, sárgás-zöld színűek, furcsa mosollyal. Védtelen emberek elfogása mellett fő cél, hogy szerezzenek még több „zöld cuccot”. A mutáns készítés melléktermékei a Kentaurok.
Elhelyezkedés: Capital Wasteland nyugati szélén
Kapacitás: ismeretlen
Irányítás: emberi
Specialitások: FEV kísérletek
Melyik részben: Fallout 3

88. Vault-Tec - Nem lett kész időre, így a bentlakóknak kellett befejezni a menedék építését. A menedékben számos gépezet prototípusa megtalálható. Ezek tesztelésével foglalkoztak.

92. Vault-Tec -  A menedék a kiindulópontja a fehér zajjal folytatott kísérleteknek. Az eredeti cél az emberi tudat poszt-hipnotikus befolyásolása, valamint a harcorientáció betáplálása a fehér zajjal. Céljuk az volt, hogy engedelmes szuper katonák legyenek a bentlakók. Úgy gondolták a folyamatos "fehér zaj" hatására, majd engedelmesek lesznek. A lakosság több, mint fele bele őrült a zajba és egymást mészárolták halomra. A szerencsésebbek, elmenekültek.
Elhelyezkedés: Capital Wasteland északi szélén, Old Onley mellett
Kapacitás: n.a.
Irányítás: emberi
Specialitások: Fehér Zaj Kutatás
Melyik részben: Fallout 3

95. Vault-Tec - Rehabilitációs menedék. Lakói kizárólag drog és alkohol függők voltak. 5 éven át figyelték őket. Majd a menedékben lévő ládák, szekrények kinyíltak. Dugig voltak drogokkal és alkohollal. Mondani sem kell, pár napon belül, kihalt a vault. Túladagolás és alkohol mérgezés vitt el mindenkit.

101. Vault-Tec - A Fo 3 főhőse a játék elején még úgy tudja, ebből a vaultból jött...
Eredetileg a menedék ajtajának sosem lett volna szabad kinyílnia. A korlátozott genetikai anyag végül beltenyésztéshez vezet, ha soha nem került volna be az "új vér". Szabadidejükben a lakosok süti sütő versenyt, öld meg a mutáns játékot és alapító nap ünnepet is ültek.
Elhelyezkedés: Észak-Virginia, Springvale mellett
Kapacitás: 50 (8 család + tisztek)
Irányítás: emberi
Specialitások: Sosem szabad kinyitni az ajtaját
Melyik részben: Fallout 3

106. Vault-Tec - Az ajtók lezáródása után 10 nappal pszichoaktív drogokat engedtek a légszűrő rendszerbe. Mind a mai napig pumpálja az automata a légszűrő berendezésekbe. Még ma is ott élnek a bekattant lakók.

108. Vault-Tec - Egy klónlaboratóriumnak adott otthont, és az összes lakója egy Gery nevezetű férfi klónja volt. A menedék ajtaját 30 évig zárva kellett volna tartani, de 20 év után kinyílt. Az áramellátás szándékosan nem elégíti ki az igényeket. Szórakoztató cikkek helyett katonai videókkal van tele és persze rengeteg fegyverrel. Minden klónozással egyre erőszakosabb Gery-k születnek. Pontosan 54 db Gery lett.

111. Vault-Tec - A bentlakók cryo álomban, lefagyasztva kellett volna, hogy leéljenek 210 évet. Meghibásodás miatt a Fo 4 főszereplője és családján kívűl mindenki meghalt.

112. Vault-Tec - Dr. Stanislaus Braun volt a menedék vezetője. Ő találta fel a GECK-et. Néhányan beülhettek az általa készített virtuális valóságban. A lakók nem tudták, hogy így teljes egészében kiszolgáltatottá válnak Braun akaratának és szadista vágyainak. Fo 3-ból ezt jól ismerhetjük. Egyik szimulációja a Nyugalom Sávja. A belépés után Robobrain üdvözöl és megemlíti, hogy 202,3 év késésben vagy.
Elhelyezkedés: A Puszta Fővárosa
Kapacitás: 85 fő
Irányítás: Dr. Braun
Specialitások: Virtuális Valóság Kísérlet
Melyik részben: Fallout 3

114. Vault-Tec - Boston-i elit tagjai voltak a lakói. Azt tesztelték rajtuk, miként reagálnak és hogy bírják a nélkülözést. Több információ nincs.

118. Vault-Tec - A menedék egyik felében a Hollywood-i hírességektől a gazdagokig, művészek, tudosók mindenki megtalálható volt. A másik felében pedig, a pornép a szegények, hajléktalanok kaptak otthont.  Érdekes, a lakók úgy gondolták, hogy a sugárzási idő végét úgy várhatják ki legkönnyebben, ha robo brianbe ültetik át az agyukat. A menedék vezetője így magára maradt, mint egyetlen ember. A robok az őrületbe kergették és öngyilkos lett.

Titkos Vault-tec - A cég saját menedéke. Ez a menedék még az amerikai kormány előtt is titkos volt. Calix nevezetű ZAX mesterséges intelligencia felügyelte a titkos menedéket és a többi vaulttec menedéket is. Itt fejlesztettek ki egy új típusú FEV vírust. Szupermutánsok gyengeségét a sterilizációt akarták megoldani, sikertelenül. Kísérleteztek embereken és állatokon egyaránt, akiket a felszínről vadásztak le. A menedéken belül lázongások törtek ki. Egyes csoportok a kutatások beszüntetését követelték. Később szupermutánsok kezére került a hely és egy régi-új vezér alatt folytatták a Mester kutatásait. Így születtek meg az ATTIS mutánsok.
Elhelyezkedés: Texas, Los ghoul város
Kapacitás: n.a.
Irányítás: n.a.
Specialitások: n.a.
Melyik részben: Fallout BoS

Prototipus Vault-Tec - Titkos menedék. Rengeteg sosem látott géppel és eszközzel. Számítógépek, lézer hálózatok, holografikus berendezések stb. Ezt a menedéket Rhombus nevű testvériségi találta meg, miközben az ATTIS szupermutánsokat kereste. A menedék jelenleg a testvériség kezében van.

Forrás:
 http://postnuclear.atw.hu/Menedekek.pdf,
 https://fallout.fandom.com/hu/wiki/Kezd%C5%91lap,   https://fallout.fandom.com/wiki/Vault.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

XP és intelligencia növelő tippek

Essen néhány szó arról, hogyan lehet javítani a megszerzett xp-n. Ha szeretnél gyorsabban szintet lépni , ezeket próbáld ki. Intelligencia: Nem elég csak az xp növelőket használni. Oda kell figyelni az intelligencia  szintre is, mert 1 intelligencia 2,072%-os xp pluszt ad. Tehát, a perk kártyáknál ki kell maxolni az Intet 15-re és a - Legendary Int kártyát is fel kell tornázni 5*-ra. Ezzel +20 int-tet kapsz ami azt jelenti, hogy rögtön +41,44%-kal több xp-ét kapsz!  Mutáció amire szükséged van: -Egg head +6 int (+8 int ha használod Charismában a Strange in numbers kártyát, csapatban vagy és a csapattársadnak is van mutációja) -Herd mentality +2 int (+3 int szintén a Strange in numbers kártyával) Alvás: +5% xp Kipihentségi bónuszt kapsz, ha karaktered alszik.    -idegen ágyban: 1 óra -saját ágyban: 2 óra, ha van Allyd, 3 óra -tábortűznél: 2 óra, ha van Allyd 2 óra Casual team 4 fő: 1 fő= +1 intelligenciával.  Charisma: - Inspirational kártya:  1*+5/2*+10/3*+15% xp  - Strange in nu

Első lépésektől az atomig

Kiléptél a Vaultból és nem tudod mihez kezdj? Merre menj? Mit is kell csinálni?    Nem szeretném elvenni a felfedezés élményét, így aránylag nagy vonalakban mondom el a játék lényegét értelmét, hogy boldogulni, haladni, fejlődni tudj. Lesznek konkrétumok is. Ha esetleg valamire nem térek ki és kérdésed van, keresőnkben címszóval írd be, (kraftolás, eventek, kártyák...) biztosan találsz rá választ. Fallout 76 történelem   A  játék lényege a túlélés, fejlődés. Ám semmi nem könnyíti meg a dolgod. Ez az a játék, ahol mindig lehet mit tanulni, mindig van mit fejleszteni. Még 600 as szintű játékosoknak is lehet új infót mondani. Egyszerűbb ha ezt elfogadod, így nem esel pánikba, ha nem tudsz valamit, mert képtelenség 3 óra játék után mindent tudni.    Alapjáraton ez egy kaland játék, ahol különböző ellenségek támadnak meg.  Ez a PvE (Player vs Environment). De van a játékmenetben PvP (player vs Player) szitu is, mikor játékos-játékossal hadakozik. Ez leginkább WorkShopokban fordu

Hogyan vigyek haza háziállatot? ( pet )

  Kezdjük az elején tömören: A Charismába ezt a kártyát préseld be. Lehet 1* is nem gond, de számolj így vele, hogy 10-ből  5 állatra adja ki, hogy haza vihesd. 3*-on 10-ből 10 állatra kiadja. Nem mindegy, hiszen kizárt, hogy első helyen első alkalomra találsz számodra megfelelő kedvencet. Régen több minden kellett, hogy peted legyen, most már ez lényegesen egyszerűbb.  Ami rád vár: Iszonyat sok szerver váltás. Mert csak bizonyos állatok befoghatók, csak bizonyos helyeken.  A helyek a piros pöttyök a térképen: Kiemelek 3 helyet, ahol én a leggyakrabban találtam petet. (Deathclaw és Mirelurk King) A haza vihető pet MINDIG egyedül van! Nincs mellette se bogár, se super mutáns, se robot. Nem támad rád, csak sétálgat. Nem megy el a pöttyökkel jelölt helyről, nincs olyan, hogy arrébb sétált. Soha ne pacyfizáld! (van, hogy a játék azt automatikusan megteszi) Ez azt jelenti, hogy a campedben nem csak zombiként fog sétálni, hanem védeni is fogja a moboktól. CSAK A MOBOKTÓL! A mobok sebzik, ha