Ugrás a fő tartalomra

Első lépésektől az atomig

Kiléptél a Vaultból és nem tudod mihez kezdj? Merre menj? Mit is kell csinálni?

   Nem szeretném elvenni a felfedezés élményét, így aránylag nagy vonalakban mondom el a játék lényegét értelmét, hogy boldogulni, haladni, fejlődni tudj.
Lesznek konkrétumok is. Ha esetleg valamire nem térek ki és kérdésed van, keresőnkben címszóval írd be, (kraftolás, eventek, kártyák...) biztosan találsz rá választ.

Fallout 76 történelem

  A  játék lényege a túlélés, fejlődés. Ám semmi nem könnyíti meg a dolgod.
Ez az a játék, ahol mindig lehet mit tanulni, mindig van mit fejleszteni. Még 600 as szintű játékosoknak is lehet új infót mondani. Egyszerűbb ha ezt elfogadod, így nem esel pánikba, ha nem tudsz valamit, mert képtelenség 3 óra játék után mindent tudni.
   Alapjáraton ez egy kaland játék, ahol különböző ellenségek támadnak meg.  Ez a PvE (Player vs Environment). De van a játékmenetben PvP (player vs Player) szitu is, mikor játékos-játékossal hadakozik. Ez leginkább WorkShopokban fordul elő. Ws leírás lentebb.
   A menüben a beállításokban ellenőrizd, hogy a pacifista mod ki vagy be van nálad kapcsolva. Ha be van akkor csak mobokat tudsz sebezni, játékos társat nem. Ha ki van kapcsolva, akár véletlen is, de sebezheted játékostársaid.

   Kiléptél a biztonságos Vaultból, itt már nincs játék, az életedért küzdesz.
Mielőbb szerezz fegyvert! (a Vault kijáratától jobbra van egy tetem, benne találsz pipe pisztolyt, az ammot se felejtsd el fölvenni). Ezt gyorsan szedd össze, mert nagy szükséged lesz rá, hiszen minden meg akar ölni.
   Nagy szerepe van a lootolásnak-gyűjtögetésnek. Az összegyűjtött junkból-szemétből-alapanyagból, nevezd bárhogy, tudod megépíteni a camped (otthonod), ezekből tudod legyártani (Craft) fegyvereid, páncéljaid és nem utolsó sorban ezekből az anyagokból javíthatod eltört fegyvered, páncélod.

Egy kis magyarázat a gyártáshoz-craftoláshoz:

Több féle munkapad van a játékban, mindegyiknél mást-mást tudsz legyártani. Egy munkapadnál nem csak egy féle dolgot tudsz csinálni.
Ezek a következők:

Tinker's Workbench - Ammo gyártó, javító

Armor Workbench - Páncél gyártó, javító

Weapons Workbench - Fegyver gyártó

Chemistry Station - Kemikáliák gyártása

Cooking Station - Főzős

Brewing Station - Alkohol gyártó

Fermenter - Erjesztő

ArmCo Ammunition construction appliance - Lőszergyártó

A gépek maguk rém egyszerűen működnek:
 - E- gyártás-craftolás,
 - R- lebontás- Scrap,
 - Space(szóköz) módosítás- Modify/Repair.

Junk lebontás:
   Ezt bármelyik munkapadnál megtudod tenni. Odamész és nyomsz egy R betűt (scrap), utána T betűt (scrap all junk).  Ez az egyik legfontosabb teendőd, hiszen karaktered teherbírása véges. Lehet a későbbiekben növelni igen, de erről később. Miután lebontottad a nálad lévő alapanyagot, az még ugyan úgy nálad van és súly. Keresned kell egy My Stashbox dobozt. Vasútállomásokon találsz és persze saját campedben is letehetsz több félét is, ezzel is díszesítve otthonod. Oda lépsz a dobozhoz és nyomsz egy T betűt. Az összes junkot-szemetet betetted a ládádba. A Tinker's Workbenchnél tudsz bulkolni. Ez azt jelenti, hogy a szemeted össze tudod tömöríteni. Ehhez elég sok műanyagra van szükség. Sajnos bebulkolva sem foglal a szemét kevesebb helyet csak átláthatóbb lesz tőle a dobozod. 
   Figyelj a doboz nevére! Vannak "közös" dobozok is. Ha abba teszed bele a dolgaid, a saját dobozodban nem fogod megtalálni.
   A dobozod kapacitása is véges. 800 súly fér bele. Eleinte ez soknak tűnik ám később lesz gond ha nem taktikázol okosan. Fölösleges mindenből több százat begyűjtened, hisz minden összeszedhető.
Itt  olvashatsz bővebben a junkokról szemetekről. 

Van még egy fajta junk, amit nem a junk hanem a misc fülben találod a pip boyban. Ezek az Ore aluminium, ore silver, lead ore stb. Ezeket az orékat csak a chemistry munkapadnál tudod aciddal (savval) lebontani. Igen nehezek, amíg nem bontod le. Ha nem tudod lebontani, inkább szabadulj meg tőle, mert tényleg nehezek, sok helyet foglalnak.

Camp építés: 
   Nyomj Tabulátort. Ekkor előugrik a Pipboy. Jobb klikkel változtathatod, hogy nézzen ki.
Nyomj Z betűt.
   Megjelenik a camp unit körülötte hatalmas zöld kör. Ez a te építési területed. Ha piros a camp unit, akkor ott nem tudsz építkezni, menj arrébb addig, amíg nem lesz zöld.
   Az építési területet, jól válaszd meg. Kezdőként mindenképp maradj a Vault közelében, mert itt kisebb ellenségek jönnek, könnyebben véded meg.
Az építési menü nem túl bonyolult és jobb oldalon felsorolja, minek az építéséhez mire van szükség és neked hány darabod van belőle. Ez nagy segítség, hiszen majd tudni fogod, hogy pl, csak 3 db fa hiányzik, vagy csak 3 db fát kell összeszedned.
 -  Belépés az építésbe: Gyors: V hosszan nyomd, mikor a campedben állsz. Vagy: camp építő unitnál E betű.
 -  Kilépés: Esc.
   A menüben C és Z gombokkal valamint fel-le, jobbra-balra billentyűkkel tudsz lapozgatni. A már letett dolgokat is tudod változtatni. Pl: Padló módosítás: V -építési menü, Tab, hogy kilépjen a letevő funkcióból, kiválasztod a padlót (zöld mikor ránézel) E majd T betű és kikeresed mire szeretnéd cserélni, majd E. Ugyan így E majd R betű és szét szeded a már letett dolgot. Ha a letett tárgyat arrébb szeretnéd tenni, nyomj Tabot, ekkor E betűvel tudod kiválasztani amit mozgatni szeretnél. Arrébb teszed és megint E, építhetsz tovább.
Mindent kiír a játék, nem lesz nehéz. Így olvasva sokkal bonyolultabbnak tűnik. 
Nagyon változatos akár az alap padló is, így igazán egyedivé építheted otthonod.
   Vannak alap építési elemek, amiket már most tudsz, ám a legtöbb elemnek a tervrajzát meg kell szerezned, hogy megtanuld. Addig nem tudod megépíteni. (Hasznos egy magasabb szintű játékostárs, aki már tudja a terveket és segít neked építkezni). A terveket küldetések elvégzésével és workshopok befoglalásával-megvédésével, valamint kincses térképek kiásásával tudod megszerezni.
Bővebben plan, recipe lejjebb.
Fontos még a camp védelem. Mindenképp kell letenned legalább 1 db turettet. Eleinte csak az alap turettet tudod letenni, idővel erősebb turretet is tudsz majd építeni.

Fontos még, hogy atomic shopban megvett tárgyakat nem tudsz más még csapattárs campjébe sem letenni.

Mire figyelj:
Étel-ital
   Mindig legyen nálad pár darab víz vagy Nuka-Cola és hús vagy zöldség, gyümölcs.
A karaktered bizony megéhezik, megszomjazik.
Fontos! Minden sugárzást terjeszt és könnyen leszel beteg is. Elég sok féle betegség van (erről később). Hogy ne betegedj meg mindentől, pár kártyát kell használnod. Több lehetőség is van, több féle kártya van. Ezeket az Endurance-állóképességben találod.
   Két féle víz van. A Purifield Water és a Boiled Water. Mindkettőt találsz és mindkettőt tudod gyártani is.
 - A purifyhez le kell tenned a campedben egy víztisztítót. Mikor letetted, nyugodtan zárd le, hogy csak te tudd kivenni. Kis szinten még szükséged lesz rá. Építési menüben (hosszan nyomd: V, vagy a camp unitnál E) odamész a víztisztítóhoz és nyomsz F betűt. Majd kiválasztod, milyen nehézségi szinten legyen lezárva. (Lock)
Fölösleges a 3 szint. Játékosok feltudják törni, így elveszik a vized, ha 1-es ha 3-as a lezárás. Így is úgy is Wanted (körözött személy) lesz, de van aki akkor is feltöri. Wanted, erről is később.
 - A Boiled Waterhez 2 dirty vizet (folyóból, tavakból) és 1 db fát kell összeszedned. A cooking stationnál ezekből gyárthatsz 1 db tiszta-boiled vizet.
   Nem árt ha a húsokat megsütöd, megfőződ. Kevesebb az esélye, hogy megbetegít és kevesebb sugárzást okoznak.
   Főzhetsz zöldségekből levest. Így nem kell külön vizet és húst vagy gyümölcsöt, zöldséget cipelned, hiszen egyszerre eszed-iszod.
   Ha kifogytál ételből-italból, nem kell fejvesztve haza rohannod főzni. Minden házikóban, épületben vagy csak egy autó platóján egy dobozban találhatsz ételt-italt és még sok minden más alapanyagot.
   Semelyikből ne tarts magadnál sokat, 15,20 db bőven sok. Mind nehéz és hamar túlsúlyos (overcumbered) leszel. Se futni, se gyors utazni nem fogsz tudni. Ha éhes-szomjas a karaktered, akkor sem lehet gyors utazni(fast travel).
Étel   Ital   receptek és hatásaik. 

HP-Chem-Rad (AID anyagok)
   Több féle HP (élet) növelővel is találkozol: Stimpak, Stimpak diluted (kicsi), Super Stimpak.
Méretükhöz megfelelően növelik az életerőd.
   Barátod lesz kis szinten a Radaway, Radaway Diluted (kicsi). Bal oldalon alul látod az életerő csíkot. Folyamatos a rad sugárzás egész Appalachiában, így természetes, hogy lesz rajtad Rad. Ez a piros rész az életerőd csíkon. Minél több a rad, annál kevesebb az életed.  Később, majd ha lesz mutációd, a rad segítséged lesz. Főleg ha Bloodied buildes leszel. Erről is később. Hasznos még a Nuka-Cola Grape. Lila színű, szőlős nuka cola. Ezzel is le tudod szedni a rad-sugárzást magadról és még a mutációid is megmaradnak. A tehén tej - Brahmin Milk is szintén leveszi a radot rólad. Nagyobb szintű játékosok campjében találhatsz zuhanyt is, szintén leveszi a radot, ám a mutációt is. A mutációkról később.
   Legyen nálad: Disease cure. Ezzel tudod eltávolítani magadról a Betegségeket. Itt olvashatsz az összes betegségről és hogy, hogyan szerezheted meg. Atomic pont jár, ha az összes betegséget megkaptad már.
   Semelyikből ne tarts magadnál sokat, 15,20 db bőven sok. Mind nehéz és hamar túlsúlyos (overcumbered) leszel. Se futni, se gyorsutazni nem fogsz tudni. Ha éhes-szomjas a karaktered, akkor sem lehet gyorsutazni(fast travel).
Chemikáliák és hatásaik.

Súly-Overcumbered
   Mindennek, ami nálad van súlya van. Még a magadon hordott páncéloknak is. Nehezek a fegyverek, az Aid dolgok (étel-ital-chem) és nehezek a szemetek ammok is, ahogy a power armornak is van súlya.
Ezeket lehet orvosolni különböző kártyákkal, páncélokkal és chemikáliákkal.
De! A legfontosabb a TÁSKA (hátizsák) Ezt sajnos nem lehet röviden leírni, külön posztban találsz róla leírást. ITT

     Fölöslegesen cipeled magaddal a gunpowdert. Tedd nyugodtan a dobozodba, de még jobb, ha töltényt gyártasz belőle. ITT tudsz meg többet. 

BUILD - Kártyák
   A legfontosabb,  hogy tisztában legyél vele, milyen buildes leszel. Lopakodos mesterlövész, Heavy gunnos, tehát nehéz fegyveres vagy pedig Melle, közelharci.
Természetesen más, más kártyákat, más páncélokat és más chemikáliákat fogsz használni.
   Karaktered te magad építed, de mindent össze kell hangolnod mindennel.
Lvl 50 után lesz lehetőséged a kártyák áthelyezésére is és kártyát választani. Lvl 50 alatt a játék adja a kártyákat, viszont te döntheted el melyik statra pakolod. Ezek a következők:
 - Strength - Erő
 - Perception - Érzékelés
 - Endurance - állóképesség
 - Charisma - Karizma
 - Intelligence - Inteligencia
 - Agility - Mozgékonyság
 - Luck - Szerencse

Kártya rendező oldal.  Akkor használd ezt az oldalt, ha már van elképzelésed, mi is leszel. Mesterlövész vagy ádáz nehézfegyveres. Fontos, hogy ismerd hozzá a kártyákat. Nem lehet mind bemagolni, de idővel megfogod érteni a kártyákat.
Berendezve Heavy buildre így néz ki.  Ez egy kis segédlet, nem kell pontosan követni és nyilván lesz olyan kártya, ami neked nem kell, így más kártyát teszel majd a helyére.
Amire nagyon oda kell figyelned: Ha a kártyákat rosszul rendezed sokkal többet árthatnak, mint használnak. Ugyan is képesek ütni egymást vagy rontani egymást. A kalkulátor ebben is segít. Mikor berendezted alul látsz majd egy összesítőt erőről állóképességről.
Fegyvereid, páncéljaid és mutációid is kitöltheted, hogy pontosabb képet kapj. 

Fegyver - Weapon, Gun Páncél - Armor
   Valóságos fegyver arzenál választék van a játékban. Miután tudod a builded, hogy milyen fegyverzettel szeretnél túlélni, se lesz könnyű megtalálnod a neked legmegfelelőbb.
  De kezdjük az elején:
A fegyverek megválasztása nem könnyű. Ha jól boldogulsz vele nagyon kell rá vigyáznod. Ugyan is könnyen lezúzhatod (scrap) vagy eladhatod ha esetleg Legendary ( 1,2,3*csillagos)
  NEVEZD ÁT! Tab - weapons fül. Kiválasztod a fegyvert és nyomsz X betűt. Ekkor kiteszi teljes képernyőre a fegyvert, de más itemet is megtudsz így nézni és át tudsz nevezni. Most nyomj V betűt. Már pötyögheted is be a nevét. Ékezetes betűt a játék nem enged, így hasznosabb pl így elnevezni:
3* bloodied kis pisztoly  ez csak egy példa, természetesen úgy nevezed el, ahogy szeretnéd.
Ha átnevezted, a lista tetejére kerül.
Ugyan így nevezheted át minden dolgod. Páncélod, ruhád stb. 
    Ha Legendary fegyvered van is könnyen eltudod veszíteni. Ezeket is ajánlatos átnevezni!
Minden vasútállomáson találsz legendary lezúzót. Ebbe scriptért adhatod el csak a csillagos-Legendary fegyvereket és páncélokat.
Leírás - magyarázat az összes legendary tulajdonsághoz fegyvereken
Leírás - magyarázat az összes legendary tulajdonsághoz páncélokon
   Mostmár van lehetőséged Legendary fegyvert és Armort gyártani. Raider és Settler táborokban megvásárolt planek megtanulása után, be kell még szerezned Legendary modult. Ezt a Purveyornál tudod beszerezni. A játék véletlenszerűen adja a Legendary tulajdonságokat és számukat. Lehet 1, 2, 3* is jó és rossz statokkal egyaránt.
   Ha több fegyver és páncél van nálad, amit nem használsz, bizony fölöslegesen foglal helyet nálad. Ha nem használod, ne sajnáld lezúzni, (bármelyik munkapadnál R betű weapon vagy armor fül és egyesével le tudod zúzni) eladni.
   Létezik úgynevezett alsó ruha is. (UNDERARMOR)  Ez szintén nagyon hasznos. Plusz védelmet és plusz teherbírást ad.
Rengeteg tipus van. Itt olvashatsz róla. Sajnos csak úgy ezt sem tudod legyártani. Tervrajzát (Plan) meg kell szerezned és tanulnod. Különböző küldetések, eventek és kincses térképek megtalálásával vagy megveheted játékosoktól is.

MÓDOLÁS -Változtatás, fejlesztés JAVÍTÁS- MOD, REPAIR
   Kezdetben ez nehéz lesz.
Ahogy lezúzod (scrapt) a fegyvereket, páncélokat, úgy tanulod meg hozzájuk a módosításokat is. Minden fegyver és páncél módosítható, fejleszthető, javítható, mert bizony tönkre megy.
   JAVÍTÁS:
Weapon: Weapons Workbench - odalépsz space (szóköz), kiválasztod a javítani való fegyvert T betű, majd R.
Armor: Armor Workbench  - odalépsz space (szóköz) kiválasztod a javítani való páncélt T betű, majd R.
   MÓDOLÁS FEJLESZTÉS:
Legendary és nem legendary fegyvereket, páncélokat is tudsz módosítani, fejleszteni.
Weapon: Weapons Workbench
Armor: Armor Workbench
 - odalépsz, space (szóköz) kiválasztod a fegyvert, páncélt és BAL KLIKK. Ekkor megnyitja a tulajdonságokat. Látni fogod hányféle mód van az adott itemhez. Időbe telik, mire minden módosítást megtanulsz. Hosszú időbe. Látsz jobb oldalon számot: 54/25. Ez azt jelenti 54 féle módolás van és te 25-öt tudsz. Lezúzással és tervek megtanulásával tudsz fejlődni, több változtatást végrehajtani fegyvereiden.
   Látsz még jobb oldalon kártyát. Ez azt jelenti, hogy ahhoz a módosításhoz, az a kártya szükséges. Amíg nincs meg az a kártya, addig nem tudod azt a módosítást használni, hiába tudod.
Nem elég ha megvan a kártya. Ha használni szeretnéd be kell lépned a kártya rendezőbe (Tab-T) és be kell tenned a megfelelő stathoz. Ez itt, az intelligence-ben van

PLAN - Terv, RECIPE - Recept
   Amit nem atomic shopban vásárolsz, bizony nem tudod legyártani amíg meg nem tanulod. Legyen ez ruha, fegyver, páncél.
Terveket és recepteket találsz szinte mindenütt a mappon. Lehet ez egy asztalon, egy dobozban, dobozon stb. Érdemes keresgélni. Amit már tudsz kifogja írni: (Know)Plan: Pipe Pistol....
   Különböző küldetések is adnak terveket. Plusz van a már emlegetett Kincses térkép is. Ezeket a rajzokat a Pipboyban a Notes fülön találod. Nem könnyű őket megtalálni, de segítség erre is van.Jobb oldalt a treasuri fülben megtalálod mindet.

WANTED - Keresett személy
   Kezdetben elő fog fordulni, hogy Wanted leszel. Volt mindenki, nincs ezzel baj. Majd rájössz, majd megtanulod, hogyan kerüld ezt el.
   Ha wanted vagy, ugyan úgy tudsz játszani, mint nem wantedként. De vannak olyan játékosok, kik a wantedekre utaznak. (PvP).
   Csak úgy lehet a wanted státuszt eltávolítani magadról, ha egy játékos megöl. Van, aki szívességből teszi és nem veszi el ilyenkor a junkod, mert halálod esetén egy kis papír zacskót hagysz magad után, amiben ott lesz az a junk, ami ép akkor nálad volt. A másik tipusú játékos megöl és viszi a junkodat.
Wanted leszel:
 - ha feltöröd más játékos lezárt dolgait a campjében.
 - ha lelősz és feltörsz egy cargo botot, amit más játékos hívott le magának.
   Amikor wanted vagy, a középső iránytű mellett alul neked is ott lesz a wanted felirat. Azok a játékosok akik veled egy szerveren (mappon) vannak, a jobb fölső sarokban értesítést kapnak, hogy wanted xy van a mappon. Ilyenkor ha megnyitják a mappot, ordítani fog egy piros Wanted felirat ott ahol éppen vagy. Tehát mindenki látni fogja. Te viszont nem fogsz senkit látni a térképen, amíg Wanted vagy.
   Legokosabb teendőd, elmenni egy vasútállomásra, lepakolni a junkod és ott szépen megvárni, hogy valaki megöljön. Lényegében íratlan szabály ez a játékban, hogy így kérd más játékos segítségét.

WORKSHOPS
   Többet is találni Appalachiában. A mappon egy karikában keresztbe tett csavarhúzó és csavarkulcs van. Szürke színű, ha ép nem foglalta be még senki. Ha foglalt, a tulaj kis avatar képe virít mellette.
   Vigyázat! A workshoppok folyamatos PVP területek. Erre befoglalásnál figyelmeztet is a játék.
 - Befoglalása:
A környező területet ki kell takarítanod ( megölni az össze mobot). Majd oda mész a ws-hoz (piros munkapadra hasonlító gép) és nyomsz egy E betűt. Caps- be kerül. Meg kell várnod, míg a villogó kis jelző végig fölér a rúdon. Veszély: Amíg más játékos is van a ws területén, nem tudod befoglalni. Csappattárs nem tartozik ide. Ha már befoglaltad, más játékos elveheti tőled, hiszen minden ws-ben elég hasznos kitermelőket tudsz beindítani. Természetesen ezeket meg kell építened, ami idő és alapanyag a saját junkodból. Persze, ha elfoglalják tőled vagy te foglalod el mástól, a felépített dolgok ott maradnak. Mindig a jelenlegi ws tulajé ott minden.
Befoglalása után is kapsz jutalmakat. Junk, ammo, plan.....
 - Event: Ws megvédése:
Időről időre megkell védened befoglalt ws-edet. 1 illetve 3 körös támadások szoktak lenni. Ws válogatja az ellenséget, de ha a szintednek megfelelő ws-t választasz, könnyen megtudod védeni.
Sikeres megvédésért is jutalmakat kapsz. Junk, ammo, plan....

Holotape
   Egy sárga kis kazetta, amit külön fülön találsz a pip boyban Holo fül.
Ezek a kazetták elég fontos szerepet töltenek be küldetések előtt, alatt és közben. Van, hogy fölveszel egy holot, meghallgatod és elindul egy küldetés. Van, hogy küldetés közben kell holot keresned és meghallgatnod. Ha küldetéshez szükséges alul középen a kis iránytű segít megtalálni. A jobb fölső sarokban a küldetés leírás alatt pedig olvashatod, mit is kell vele tenned.
   Kalandozásod során számtalan holotapet fogsz találni és meghallgatni. Érdekes sztorik, információ hordozók.

Power Armor
   Jelenleg nincs a játékban *-os Legendary power armor.
Viszont nagyon sok féle van. ITT olvashatsz többet. 
Többféleképp juthatsz power armorhoz.
    A legegyszerűbb, de igen sok szerencse kell hozzá, hogy össze szeded a pályán. Vannak kifejezetten P.A. spawn helyek. Lutri, hogy ép melyik fajta armor melyik darabja lesz ott. Mindegyiket egy alap P.A. vázon találod. Fusion Corral működik. Csak odalépsz a vázhoz és nyomsz egy E betűt. Ekkor a karaktered beleteszi a fusion cort. Majd megint E betű és a karaktered beszáll a power armorba. E betű hosszan nyomásával kiszáll az armorból.
Minden armort érdemes saját magával építeni. Tehát raider armort ne keverj T-51b armorral. Ezt úgy értsd: Külön vannak a végtagok (4) plusz torso-törzs-chest és helmet-fej. Jobb ha egységes, nagyobb a védelme és stabilabb.
   A másik módja: Ez kicsit időigényesebb. Ha megtanulod a hozzájuk tartozó terveket. Ezeket találhatod, veheted robotoktól, játékosoktól és néha vannak különleges mini játékok, melyek során az enemyk mobok dobják a terveket. Ilyen a karácsonyi mikulás ruhás Schorchedek vagy a legújabb Mole miner hunter event. Miután megtanultad, le tudod gyártani a power armor darabot, mert egy terv csak egy testrészt tanít. Lehetőséged van a campedben power armor szerelőt kitenni, de több helyen is találsz Appalachiában.
   A power armorokat is lehet módosítani, bővíteni. Plusz teherbírás, erősebb ütések, repülés. Ezeket a tulajdonságokat tervekkel és modokkal tudod rájuk szerelni. Egy tagra csak egy módosítás szerelhető.


MUTÁCIÓ
    Nagyon sok féle mutáció van. Lehet egyszerre több mutációd is. DE! Nagyon oda kell figyelni.
Minden mutációnak van pozitív és negatív hatása is. Nem mindegy, milyen a builded a fegyverzeted. Mutációid a buildedhez kell igazítanod.
   Bal alsó sarokban az életerő csík sárga. A bepirosodott része jelenti, hogy mennyi sugárzás érte karaktered. ( némelyik mutációnak különösen kedvez a magas szintű sugárfertőzöttség pl: Bloodied build, erősebb lesz a karakter).
Ám kis szinten a rad lehet az ellenséged is. Mivel karaktered még nem edzett, nem strapabíró a sok rad gyengítheti is.
 Itt olvashatsz a mutáció hatásairól és hogy, hogyan szerezd meg.
Kis szinten nehezebb megtartani a mutációkat, hiszen egy radaway vagy egy radzuhany is leveszi a mutációt. Késöbb bekártyázhatod rá magad, hogy megmaradjon és erősítsen. A mutáció posztban olvashattad.


CHALLENGEK - küldetések
Atomic Shop
  Mikor játékban vagy nyomj M betűt. Felugrik a map vagy nyomj Z betűt és válaszd ki a challenge fület vagy a jobb fölső sarokban a pici nyílra kattintva is a challengekre ugrasz.
Az összes challenge itt található. Ha valamelyiket emlékeztetőnek beállítanád magadnak, csak vidd rá az egeret és nyomj T betűt. Ekkor kiteszi neked a map felületre jobb oldal fölülre. Csak akkor látod, ha a mapon vagy nem pedig játékban.
   Miért fontosak ezek a küldetések? Hát atomic pontokért. Nagyon jó és hasznos dolgokat tudsz ott vásárolni csak és kizárólag atom pontokért. Vehetsz is atom pontokat igen van erre is lehetőség, hiszen némelyik küldetés igen nehéz és nem teljesíthető pár nap alatt. Ilyen például az ölj meg 1101 robotot kalapáccsal és még sok más fegyverrel. Ez időigényes.
   Naponta és hetente is frissülnek a challengek. Erről listát Itt olvashatsz. 

CAPS, SCRIPT, GOLD BULLION - Fizető eszközök
   A fejlesztéseknek köszönhetően, most már nem csak egy fajta fizetőeszközünk van a játékban.
Mindet adja küldetés és a legtöbb event. Capset találhatsz a mappon is itt-ott dobozokban ITT, bővebb infó róla.  de akár szemetes kukában vagy megölt mobokban is van.
   A Scriptet a Purveryornál ITT vásárolhatod le. Ezeket a scripteket is gyűjtögetni kell, de adja az Ally küldetés is.
   A Gold Bullion már más tészta. Eventek adják és napi küldetések amikben a megítélésed ITT növeled a Treasury Note-ot. Ezeket tudod beváltani Gold Bullionra. ITT
  Ezek közül csak a caps az, amiből játékos társaktól tudsz vásárolni.

MAIN, SIDE és Daily küldetések
    Ha nem tudsz angolul, sem kell kétségbe esned. A Pip boy és a képernyő alján középen a kis iránytű a legjobb barátod.
   Pip boy: Tab - Data fül.  Itt találod az összes küldetésed:
Main - Fő küldetések
Side - Mellék küldetések
Daily - Napi küldetések
Event - Eventek
A pip boyban ki-be kapcsolhatod őket. Az aktív küldetést jelezni fogja neked a középső iránytű, jobb oldalon fölül ki is fogja írni a játék mi a teendőd és a térképen is kis sárga rombusz fogja jelölni, hova kell menned. Ha egy épületben kell megkeresned valamit, a kis iránytű ekkor is segíteni fog, mert jelzi neked.
   A küldetések egymásra épülnek, végig vezetnek a térképen. Éppen ezért a Main küldetésekkel kezd. Kicsit fárasztó, így mikor elfáradsz vagy unod, kapcsold ki kicsit és addig foglald el magad mással. Felfedezés, keresgélés, Eventek nyugodtan a nagy karakterek többsége segíti a kis szintűeket. Ám azért légy óvatos, vannak PVP párti játékosok is.


   Alapjaiban egy nagyon összetett játék. Simán magával ránt a mindennapjaival.
Nyugodtan vágj bele, ne keseredj el ha valamit nem tudsz vagy elsőre nem megy.
Csak haladj a saját tempódban, fejlődj a saját ütemedben. Idővel, megtanulod az alapokat és onnan már sokkal könnyebb lesz.
Mire a végére érsz az alap Main küldetéseknek, eljutsz az atom kilövésig. ITT
   Nem kis utat teszel meg, nem rövid idő alatt. A mellék küldetésektől is sokat tanulsz és azok is elvezetnek ismeretlen helyekre. Adnak hasznos dolgokat terveket.

Ne habozz! Vágj bele a Fallout 76 Appalachia felfedezésébe 😀


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

XP és intelligencia növelő tippek

Essen néhány szó arról, hogyan lehet javítani a megszerzett xp-n. Ha szeretnél gyorsabban szintet lépni , ezeket próbáld ki. Intelligencia: Nem elég csak az xp növelőket használni. Oda kell figyelni az intelligencia  szintre is, mert 1 intelligencia 2,072%-os xp pluszt ad. Tehát, a perk kártyáknál ki kell maxolni az Intet 15-re és a - Legendary Int kártyát is fel kell tornázni 5*-ra. Ezzel +20 int-tet kapsz ami azt jelenti, hogy rögtön +41,44%-kal több xp-ét kapsz!  Mutáció amire szükséged van: -Egg head +6 int (+8 int ha használod Charismában a Strange in numbers kártyát, csapatban vagy és a csapattársadnak is van mutációja) -Herd mentality +2 int (+3 int szintén a Strange in numbers kártyával) Alvás: +5% xp Kipihentségi bónuszt kapsz, ha karaktered alszik.    -idegen ágyban: 1 óra -saját ágyban: 2 óra, ha van Allyd, 3 óra -tábortűznél: 2 óra, ha van Allyd 2 óra Casual team 4 fő: 1 fő= +1 intelligenciával.  Charisma: - Inspirational kártya:  1*+5/2*+10/3*+15% xp  - Strange in nu

Hogyan vigyek haza háziállatot? ( pet )

  Kezdjük az elején tömören: A Charismába ezt a kártyát préseld be. Lehet 1* is nem gond, de számolj így vele, hogy 10-ből  5 állatra adja ki, hogy haza vihesd. 3*-on 10-ből 10 állatra kiadja. Nem mindegy, hiszen kizárt, hogy első helyen első alkalomra találsz számodra megfelelő kedvencet. Régen több minden kellett, hogy peted legyen, most már ez lényegesen egyszerűbb.  Ami rád vár: Iszonyat sok szerver váltás. Mert csak bizonyos állatok befoghatók, csak bizonyos helyeken.  A helyek a piros pöttyök a térképen: Kiemelek 3 helyet, ahol én a leggyakrabban találtam petet. (Deathclaw és Mirelurk King) A haza vihető pet MINDIG egyedül van! Nincs mellette se bogár, se super mutáns, se robot. Nem támad rád, csak sétálgat. Nem megy el a pöttyökkel jelölt helyről, nincs olyan, hogy arrébb sétált. Soha ne pacyfizáld! (van, hogy a játék azt automatikusan megteszi) Ez azt jelenti, hogy a campedben nem csak zombiként fog sétálni, hanem védeni is fogja a moboktól. CSAK A MOBOKTÓL! A mobok sebzik, ha