Ugrás a fő tartalomra

Gauss fegyverek és modjaik



Az újonnan érkezett gauss fegyverek megszerzése nem is olyan egyszerű mint gondolnánk. Először is szükségünk lesz Gold Bullion-ra, hogy megvásárolhassuk a tervrajzokat. Azonban ezek a tervrajzok nem érhetőek el azonnal.

A Gauss pistol megszerzéséhez teljesítenünk kell a vault 79-es küldetés sorozatot, majd Regs-től 
vásárolhatjuk meg 250 Gold Bullion-ért a tervrajzát.



A Gauss shotgun-t már jóval nehezebb bezsebelni. Samuel-től vásárolható meg a Foundation-nél 500 Gold bullionért cserébe. Viszont csak akkor érhető el nálla a tervrajz ha a settler frakcióhoz fűződő kapcsolatunk már elérte a maximális (Ally) szintet.



Ugyan ez a helyzet a nagyágyúval is, a Gauss minigun-al. Ennek a fegyvernek a tervrajzát a raider-ek kereskedő robotjától Mortimer-től vásárolhatjuk meg 750 Gold Bullion-ért cserébe. Itt is csak akkor hajlandó eladni nekünk a terveket ha már a megítélésünk a fosztogatóknál elérte a maximális szintet.




Viszont felmerűl a kérdés, hogy megéri-e megszerezni ezeket a fegyvereket.
Ez nagyon helyzet függő. A legyártott fegyverek mind legendary módosítót kapnak. Gyártáskor véletlenszerűen kisorsol nekünk a játék a fegyverre egy vagy több effektet. Ezek a fegyverek lehetnek egy, kettő illetve három csillaggal is rendelkező Legendary-k. Legyártásukhoz legendary modulra is szükség lesz amit a Purveryor-tól vásárolhatunk meg.

Ha sikerült a karakterünknek legmegfelelőbb effektekkel ellátott fegyvert legyártanunk, akkor egy másik nehézséggel szembesülünk.
Mind három fegyver 2mm EC lövedéket használ, ami még akkor is nehéznek számít, ha perk kártyával csökkentjük az energia fegyverek lőszereinek súlyát.
A másik probléma ami felmerül, hogy ebből a lőszertípusból elég ritkán találunk és akkor is keveset. Nem kell mondanom, hogy egy minigun csak úgy köpi magából a skulót. Ezért a lőszer pótlásra nem marad más csak a gyártás. A pozitívum, hogy nem kellenek nagyon ritka nyersanyagok.
5 Lead és 15 Steel felhasználásával készíthetünk 15 db 2mm EC lővedéket. Ez nem sok. Ha nagy mennyiségben akarjuk gyártani akkor ez rendkívül nyersanyagigényes lesz.
Nagy segítségünkre lesz az  Ammosmith és a Super Dupernevű perk.

Sajnos a 2mm EC lövedék nem gyártható az "ArmCo Ammunition Construction Appliance" névre hallgató automata lőszergyártóban amit szintén a raider-ektől szerezhetünk majd meg.

Modjaik:

RECIVER:
 Standard - alapértelmezett
 Refined reciver - alacsonyabb élettartam, 
 Hardened reciver - alacsonyabb élettartam, nagyobb Dmg
 Prime reciver - legmagasabb Dmg, scorchbeast és scorched bunusz Dmg (ultracit lőszer)
 Vicious reciver -  kevés élettartam, Jobb pontosság, pontosabb csípő célzás és pontosabb critical találat.

BARREL:
 Standard short barrel - alapértelmezett
 Aligined short barrel - alacsonyabb élettartam, javított visszaütés, pontosabb csípő tüzelés
 Energy Barrel - kiváló hatótávolság, pontosság és visszaütés csillapítás, gyengébb csípő tüzelés 
 Suppressed barrel -  hangtompítás, gyengébb visszaütés, fejlesztett pontosság, alacsonyabb élettartam

MAGAZINE:
 Standard magazine - alapértelmezett
 Drum magazine - több lőszer kapacitás
 Granade magazine - nincs adat

SIGHTS:
 Standard sights - alapértelmezett
 Standard glow sights - javított pontosság és fókuszálás
 Reflex sights - javított nagyítás és jobb látótávolság

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

XP és intelligencia növelő tippek

Essen néhány szó arról, hogyan lehet javítani a megszerzett xp-n. Ha szeretnél gyorsabban szintet lépni , ezeket próbáld ki. Intelligencia: Nem elég csak az xp növelőket használni. Oda kell figyelni az intelligencia  szintre is, mert 1 intelligencia 2,072%-os xp pluszt ad. Tehát, a perk kártyáknál ki kell maxolni az Intet 15-re és a - Legendary Int kártyát is fel kell tornázni 5*-ra. Ezzel +20 int-tet kapsz ami azt jelenti, hogy rögtön +41,44%-kal több xp-ét kapsz!  Mutáció amire szükséged van: -Egg head +6 int (+8 int ha használod Charismában a Strange in numbers kártyát, csapatban vagy és a csapattársadnak is van mutációja) -Herd mentality +2 int (+3 int szintén a Strange in numbers kártyával) Alvás: +5% xp Kipihentségi bónuszt kapsz, ha karaktered alszik.    -idegen ágyban: 1 óra -saját ágyban: 2 óra, ha van Allyd, 3 óra -tábortűznél: 2 óra, ha van Allyd 2 óra Casual team 4 fő: 1 fő= +1 intelligenciával.  Charisma: - Inspirational kártya:  1*+5/2*+10/3*+15% xp  - Strange in nu

Első lépésektől az atomig

Kiléptél a Vaultból és nem tudod mihez kezdj? Merre menj? Mit is kell csinálni?    Nem szeretném elvenni a felfedezés élményét, így aránylag nagy vonalakban mondom el a játék lényegét értelmét, hogy boldogulni, haladni, fejlődni tudj. Lesznek konkrétumok is. Ha esetleg valamire nem térek ki és kérdésed van, keresőnkben címszóval írd be, (kraftolás, eventek, kártyák...) biztosan találsz rá választ. Fallout 76 történelem   A  játék lényege a túlélés, fejlődés. Ám semmi nem könnyíti meg a dolgod. Ez az a játék, ahol mindig lehet mit tanulni, mindig van mit fejleszteni. Még 600 as szintű játékosoknak is lehet új infót mondani. Egyszerűbb ha ezt elfogadod, így nem esel pánikba, ha nem tudsz valamit, mert képtelenség 3 óra játék után mindent tudni.    Alapjáraton ez egy kaland játék, ahol különböző ellenségek támadnak meg.  Ez a PvE (Player vs Environment). De van a játékmenetben PvP (player vs Player) szitu is, mikor játékos-játékossal hadakozik. Ez leginkább WorkShopokban fordu

Hogyan vigyek haza háziállatot? ( pet )

  Kezdjük az elején tömören: A Charismába ezt a kártyát préseld be. Lehet 1* is nem gond, de számolj így vele, hogy 10-ből  5 állatra adja ki, hogy haza vihesd. 3*-on 10-ből 10 állatra kiadja. Nem mindegy, hiszen kizárt, hogy első helyen első alkalomra találsz számodra megfelelő kedvencet. Régen több minden kellett, hogy peted legyen, most már ez lényegesen egyszerűbb.  Ami rád vár: Iszonyat sok szerver váltás. Mert csak bizonyos állatok befoghatók, csak bizonyos helyeken.  A helyek a piros pöttyök a térképen: Kiemelek 3 helyet, ahol én a leggyakrabban találtam petet. (Deathclaw és Mirelurk King) A haza vihető pet MINDIG egyedül van! Nincs mellette se bogár, se super mutáns, se robot. Nem támad rád, csak sétálgat. Nem megy el a pöttyökkel jelölt helyről, nincs olyan, hogy arrébb sétált. Soha ne pacyfizáld! (van, hogy a játék azt automatikusan megteszi) Ez azt jelenti, hogy a campedben nem csak zombiként fog sétálni, hanem védeni is fogja a moboktól. CSAK A MOBOKTÓL! A mobok sebzik, ha