Ugrás a fő tartalomra

Wendigo Colossus


Úgy gondolom hasznotokra lesz ha megosztom a tapasztalataimat ezzel a lénnyel kapcsoltban. Szeretném kezetekbe adni azt a tudást amit kipróbáltunk, teszteltünk és jól működőnek ítéltünk. Bebizonyítani azt, hogy nem olyan nehéz 3 óra alatt 5 ilyen förmedvényt is megölni.

Két módszer szeretnék megkülönböztetni.

Az első amiről pár szóban említést tennék az a "grátisz" Wendigo. Azért hívom grátisznak, mert amikor a Schorchbeast Queen-t csalogatják elő a rutinosabb játékosok, általában úgy dobják le az atomot, hogy az Overgrown Sundew Grove területe is bele esik a nukleáris zónába. Ez azért fontos mert ez az egyik hely ahol megjelenhet a Colossus. Pont az erdő közepe a megjelenési pontja. Így akár két legyet is üthetünk egy csapásra.
A második módszer kimondottan a vadászatra van kitalálva. Ez az a módszer amit a legtöbbször
használtunk sikerrel. A lényege, hogy ledobjuk az atomot, úgy hogy két lehetséges megjelenési helye is a nukleáris zónába essen. A képeken jól látható az a két-két kék színű pont ahol megjelenhet. Ezek azok a pontok ahol általában egymással csatározó lényekkel, karakterekkel találkozhatunk. Ezek a "Trigger" pontok.



Most, hogy az alapokkal tisztában vagyunk, lássuk, hogyan is érdemes belevágni a második módszer megvalósításába.
Amire szükségünk lesz az mindenekelőtt egy csapat. Egy ember is elbír a lénnyel de nem árt ha legalább 3 játékos veselkedik neki. Ha van lehetőségünk akkor úgy álljunk csapattá, hogy legyen legalább 2 olyan ember akinek van 1st előfizetése. Ez nagy segítség mert a sátrukat közvetlenül a trigger pontok mellé rakhatják pár méterre, viszont a nukleáris zónán kívül. Ez azért praktikus, mert nem minden karakter életképes huzamosabb ideig a zónán belül. Mi arra törekedtünk, hogy amit megjelenik, "kihúzzuk" az erősen radioaktív zónából. Lévén, hogy az atomot úgy dobtuk le, hogy pont a peremére essen a két trigger pont így ez nem volt nehéz. Amiért még fontos ez a két sátor, egyik az egyik ponton, a másik a másik ponton, hogy időt takarítsunk meg. Ha megnézzük a térképet akkor a megjelenési pontok kicsit távol esnek azoktól a helyektől, ahová gyors utazhatunk. Így időt és kupakot is spórolunk, mert a sátrakra ingyen utazhatunk. Ha nem áll rendelkezésünkre sátor akkor a legközelebbi pontokat használjuk gyorsutazásra.
Ha az elő készületekkel megvagyunk akkor már csak az atom ledobása van hátra. Erre egy rutinos, gyors, tapasztal játékos a legmegfelelőbb. 10 perc alatt meglehet csinálni az atom ledobást. Mikor kiválasztjuk, hogy hova essen az atom, a térképen látja majd a dobó a már két lerakott sátrat. Ez segít neki a tájolásban, mert nem olyan részlet gazdag a nuke silókban megjelenő térkép.
Amint földet ért az atom, az egész csapat gyors utazzon az egyik sátorra. Ilyenkor nagyon kicsi az esélye hogy megjelenik a Colossus. Kövessük figyelemmel a térképet! Más játékosok is elszoktak ilyenkor ide látogatni. Ők általában csak rohangálnak a zónában, minden siker  nélkül. Várjuk meg amíg ezek a játékosok eltűnnek. Ez 5-6 perc szokott lenni, mert megunják, azt gondolják, hogy nem jött a lény. Ekkor ellenőrizzük le a másik sátrat is. Ha nincs a közelben a Wendigo akkor egy ember kivételével mindenki távozzon a területről. Az a szerencsés ember aki vissza marad, lesz a "vadász".
Ez azt takarja, hogy az ő feladata, megtalálni a Colossus-t egy praktikus módszerrel. A többiek addig csinálhatják a napi küldetéseket, építkezhetnek, csinálhatnak bármit, de a zóna közelébe ne menjenek amíg társuktól nem jön az infó, hogy megjött a Colussus.
A vadásznak egyszerű dolga van. A két trigger pont között kell gyors utaznia, megnézni a megjelenési pontot, majd ezt ismételgetni amíg nem jelenik meg a lény. Közben amikor mozgást lát ezeken a pontokon, akkor meg kell ölnie minden ott lévőt. Ezek olyan helyzetek lesznek amikor mutánsok harcolnak skorpióval, vagy Deathclaw hangyákkal stb. Nem lesz nehéz őket lemészárolni, mivel egy kupacba gyűlnek. Ezeken a területeken jelenik meg a Wendigo is.
Ezek a pontok 5-8 percenként termelődnek újra. Szóval nem kell sietni sem. Egyszer-egyszer egy a Vault76-hoz utazást is iktassunk be. Ez türelem játék.
Amint megjelent a Colussus, ne hagyjuk el a területet, értesítsük a csapat társakat. Amíg ők megérkeznek addig a vadász csalja ki a radioaktív területről a fenevadat.

Érdemes figyelni a Colossus támadására, amitől cél tudatlanul rohangálni kezd a karakterünk, szóval ha van rá mód akkor ne a radioaktív zóna legszélén küzdjünk vele. Időről időre Wendigo Spawn-ok érkeznek a területre. Ez addig tart amíg a Colossus él. Ezek szinte semmiben nem különböznek egy sima Wendigo-tól.

Ha sikerrel leöltük a Colossus-t és van még kedvünk a vadászathoz akkor folytathatjuk. A szisztéma ugyan az mint az előzőekben. Atomot addig nem kell ismét dobni amíg a nukleáris zóna még aktív.

Ami fontos:
-Egy adott Nuke Zone területén többször is megjelenhet a Colossus.

-A nagyobb siker érdekében legyünk egyedül a zónában. A megjelenési pontokon lévő más játékosok jelenléte befolyásolja az újratermelődését az ellenfeleknek.

-Néha hagyjuk el a régiót és utazzunk a Vault76-hoz, majd vissza valamelyik sátorra.

-Ha a Colossus megjelent ne menjünk el onnan, ne veszítsük szem elől.


Jó vadászatot !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

XP és intelligencia növelő tippek

Essen néhány szó arról, hogyan lehet javítani a megszerzett xp-n. Ha szeretnél gyorsabban szintet lépni , ezeket próbáld ki. Intelligencia: Nem elég csak az xp növelőket használni. Oda kell figyelni az intelligencia  szintre is, mert 1 intelligencia 2,072%-os xp pluszt ad. Tehát, a perk kártyáknál ki kell maxolni az Intet 15-re és a - Legendary Int kártyát is fel kell tornázni 5*-ra. Ezzel +20 int-tet kapsz ami azt jelenti, hogy rögtön +41,44%-kal több xp-ét kapsz!  Mutáció amire szükséged van: -Egg head +6 int (+8 int ha használod Charismában a Strange in numbers kártyát, csapatban vagy és a csapattársadnak is van mutációja) -Herd mentality +2 int (+3 int szintén a Strange in numbers kártyával) Alvás: +5% xp Kipihentségi bónuszt kapsz, ha karaktered alszik.    -idegen ágyban: 1 óra -saját ágyban: 2 óra, ha van Allyd, 3 óra -tábortűznél: 2 óra, ha van Allyd 2 óra Casual team 4 fő: 1 fő= +1 intelligenciával.  Charisma: - Inspirational kártya:  1*+5/2*+10/3*+15% xp  - Strange in nu

Első lépésektől az atomig

Kiléptél a Vaultból és nem tudod mihez kezdj? Merre menj? Mit is kell csinálni?    Nem szeretném elvenni a felfedezés élményét, így aránylag nagy vonalakban mondom el a játék lényegét értelmét, hogy boldogulni, haladni, fejlődni tudj. Lesznek konkrétumok is. Ha esetleg valamire nem térek ki és kérdésed van, keresőnkben címszóval írd be, (kraftolás, eventek, kártyák...) biztosan találsz rá választ. Fallout 76 történelem   A  játék lényege a túlélés, fejlődés. Ám semmi nem könnyíti meg a dolgod. Ez az a játék, ahol mindig lehet mit tanulni, mindig van mit fejleszteni. Még 600 as szintű játékosoknak is lehet új infót mondani. Egyszerűbb ha ezt elfogadod, így nem esel pánikba, ha nem tudsz valamit, mert képtelenség 3 óra játék után mindent tudni.    Alapjáraton ez egy kaland játék, ahol különböző ellenségek támadnak meg.  Ez a PvE (Player vs Environment). De van a játékmenetben PvP (player vs Player) szitu is, mikor játékos-játékossal hadakozik. Ez leginkább WorkShopokban fordu

Hogyan vigyek haza háziállatot? ( pet )

  Kezdjük az elején tömören: A Charismába ezt a kártyát préseld be. Lehet 1* is nem gond, de számolj így vele, hogy 10-ből  5 állatra adja ki, hogy haza vihesd. 3*-on 10-ből 10 állatra kiadja. Nem mindegy, hiszen kizárt, hogy első helyen első alkalomra találsz számodra megfelelő kedvencet. Régen több minden kellett, hogy peted legyen, most már ez lényegesen egyszerűbb.  Ami rád vár: Iszonyat sok szerver váltás. Mert csak bizonyos állatok befoghatók, csak bizonyos helyeken.  A helyek a piros pöttyök a térképen: Kiemelek 3 helyet, ahol én a leggyakrabban találtam petet. (Deathclaw és Mirelurk King) A haza vihető pet MINDIG egyedül van! Nincs mellette se bogár, se super mutáns, se robot. Nem támad rád, csak sétálgat. Nem megy el a pöttyökkel jelölt helyről, nincs olyan, hogy arrébb sétált. Soha ne pacyfizáld! (van, hogy a játék azt automatikusan megteszi) Ez azt jelenti, hogy a campedben nem csak zombiként fog sétálni, hanem védeni is fogja a moboktól. CSAK A MOBOKTÓL! A mobok sebzik, ha