Ugrás a fő tartalomra

Tadpole Exams - Codebreaker



 Alfonso is having trouble figuring out a commie passcode and has decided to try brute-forcing a solution. How does he go about this?
 - Computing all possible solutions sequentially

All computers operate using something called binary code. How many digits are used in binary?
 - 2

Brendan sent an encrypted message to a foreign national, but you were able to decrypt it because it had "known plaintext". What is "plaintext"?
 - Unencrypted information

"for(int i = 1; i > 10; i++)" The condition in your code is flawed and the loop will not count from 1 to 10. How do you fix it?
 - i <= 10 (Note: the answer is presented as "i " follow by blank space due to a visual bug, as of writing)

Hannah is sending you juicy gossip using symmetric-key cryptography. To decrypt her secret message, what do you BOTH need?
 - The same key

How did the dirty Nazis encode their messages during World War II?
 - Enigma machines
How might "APPALACHIA" be read when encoded with a Caesar cipher?
 - XII LC QEB XYLSB

Samuel is upset at Mary. Samuel orders his Mr. Handy to hit Mary! His Mr. Handy won't obey. Why?
 - It violates the Mr. Handy's programming

Susie wants to sign her name for a deaf friend using American Sign Language. What sign should she make first?
 - A closed fist with thumb over middle finger

Which Founding Father invented a disk cipher later used by the US Army?
 - Thomas Jefferson

Which cipher, named for a French diplomat, was used by the Confederacy during the Civil War?
 - The Vigenere cipher

Which mythical device gave its name to this infamous kind of computer virus?
 - The Trojan Horse

Which of these big words means "solving coded communications"?
 - Cryptanalysis

Which of these patriotic languages did our fine fighting men use as an unbreakable code during World War II?
 - Navajo

You need to send a coded warning to Washington D.C. using a "Templar cipher". What shape will you use in your cipher?
 - A cross

You suspect Samuel is a commie. His favorite subject is history, and he uses four numbers for his terminal password. What historical year might his password be?
 - 1917

You want to record an encoded holotape with information on potential traitors to send to Mary through your terminal. What kind of software encodes the holotape?
 - A codec

You're lost in the woods and need to use Morse code to signal other scouts for help. Which signal do you send?
 - ... - - - . . .

You're operating your shortwave radio and come across a strange broadcast. After listening for a while, you realize it's commie propaganda! What do you do?
 - Report it to the authorities immediately!

Your Mr. Handy is a master codebreaker, much better than the first codebreaking computers. What were those old junk heaps called?
 - Colossi

Your data is only as secure as its weakest link! And what would that be?
 - You



Forrás: 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

XP és intelligencia növelő tippek

Essen néhány szó arról, hogyan lehet javítani a megszerzett xp-n. Ha szeretnél gyorsabban szintet lépni , ezeket próbáld ki. Intelligencia: Nem elég csak az xp növelőket használni. Oda kell figyelni az intelligencia  szintre is, mert 1 intelligencia 2,072%-os xp pluszt ad. Tehát, a perk kártyáknál ki kell maxolni az Intet 15-re és a - Legendary Int kártyát is fel kell tornázni 5*-ra. Ezzel +20 int-tet kapsz ami azt jelenti, hogy rögtön +41,44%-kal több xp-ét kapsz!  Mutáció amire szükséged van: -Egg head +6 int (+8 int ha használod Charismában a Strange in numbers kártyát, csapatban vagy és a csapattársadnak is van mutációja) -Herd mentality +2 int (+3 int szintén a Strange in numbers kártyával) Alvás: +5% xp Kipihentségi bónuszt kapsz, ha karaktered alszik.    -idegen ágyban: 1 óra -saját ágyban: 2 óra, ha van Allyd, 3 óra -tábortűznél: 2 óra, ha van Allyd 2 óra Casual team 4 fő: 1 fő= +1 intelligenciával.  Charisma: - Inspirational kártya:  1*+5/2*+10/3*+15% xp  - Strange in nu

Első lépésektől az atomig

Kiléptél a Vaultból és nem tudod mihez kezdj? Merre menj? Mit is kell csinálni?    Nem szeretném elvenni a felfedezés élményét, így aránylag nagy vonalakban mondom el a játék lényegét értelmét, hogy boldogulni, haladni, fejlődni tudj. Lesznek konkrétumok is. Ha esetleg valamire nem térek ki és kérdésed van, keresőnkben címszóval írd be, (kraftolás, eventek, kártyák...) biztosan találsz rá választ. Fallout 76 történelem   A  játék lényege a túlélés, fejlődés. Ám semmi nem könnyíti meg a dolgod. Ez az a játék, ahol mindig lehet mit tanulni, mindig van mit fejleszteni. Még 600 as szintű játékosoknak is lehet új infót mondani. Egyszerűbb ha ezt elfogadod, így nem esel pánikba, ha nem tudsz valamit, mert képtelenség 3 óra játék után mindent tudni.    Alapjáraton ez egy kaland játék, ahol különböző ellenségek támadnak meg.  Ez a PvE (Player vs Environment). De van a játékmenetben PvP (player vs Player) szitu is, mikor játékos-játékossal hadakozik. Ez leginkább WorkShopokban fordu

Hogyan vigyek haza háziállatot? ( pet )

  Kezdjük az elején tömören: A Charismába ezt a kártyát préseld be. Lehet 1* is nem gond, de számolj így vele, hogy 10-ből  5 állatra adja ki, hogy haza vihesd. 3*-on 10-ből 10 állatra kiadja. Nem mindegy, hiszen kizárt, hogy első helyen első alkalomra találsz számodra megfelelő kedvencet. Régen több minden kellett, hogy peted legyen, most már ez lényegesen egyszerűbb.  Ami rád vár: Iszonyat sok szerver váltás. Mert csak bizonyos állatok befoghatók, csak bizonyos helyeken.  A helyek a piros pöttyök a térképen: Kiemelek 3 helyet, ahol én a leggyakrabban találtam petet. (Deathclaw és Mirelurk King) A haza vihető pet MINDIG egyedül van! Nincs mellette se bogár, se super mutáns, se robot. Nem támad rád, csak sétálgat. Nem megy el a pöttyökkel jelölt helyről, nincs olyan, hogy arrébb sétált. Soha ne pacyfizáld! (van, hogy a játék azt automatikusan megteszi) Ez azt jelenti, hogy a campedben nem csak zombiként fog sétálni, hanem védeni is fogja a moboktól. CSAK A MOBOKTÓL! A mobok sebzik, ha